Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 7. 11. 2018 15:14:09

nemis
Člen
Registrace: 31. 10. 2018
Příspěvků: 1

Excel - LibreOffice ( převod makra)

Ahoj,

s LibreOffice pracuji naprosto nově, byl jsem k tomu donucen spíše. Chci se zeptat. když mám excel s makrama, mohu to otevřít v Libru a budou mi makra běhat v pohodě? Myslel jsem, že to nejde, ale zkusil jsem, a vypadá to, že to běhá, nesmím teda povolit Úpravu dokumentu, v tu chvíli jako kdyby makra zmizela, ale funguje to víceméně v pohodě. Jediné co, že například mi to nepřebralo příkaz na vyčištění buněk před provedením cyklu.

Takže dotaz zní, jak přesně se postupuje v případě excelu, kde mám napsané nějaké příkazy ve VB a potřebuju, aby to frčelo v Libru. Působí to na mě tak, že to když hodně držím palce něco přechroupe, něco ne, mám z toho správný dojem nebo to jen hce dělat trošku jinak a fungovat bude vše?

Díky moc za každou radu smile

mějte se!

Editoval nemis (7. 11. 2018 15:16:59)

Offline

#2 7. 11. 2018 19:34:24

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Excel - LibreOffice ( převod makra)

Některá makra VBA fungují, ale ne všechna. Takže ta která nefungují musíte asi dopsat ve StarBasicu. Někdy by možná stačilo změnit nějaké kódy ve VBA.


     Tady ale moc lidí kteří umí programovat VBA nebude. Více bude těch kteří umí StarBasic, ale také jich není asi víc nežli několik desítek a ne všichni sem chodí pravidelně.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí