Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 29. 4. 2018 13:08:49

Xanteus
Člen
Registrace: 3. 6. 2014
Příspěvků: 20

Ako editovať zdrojovy kod v calcu?

Chcel by som sa opýtať ako by sa dal editovať zdrojový súbor calc, mám nainštalovaní Notepad++ a chcel by som editovať zdrojový kód dokumentu calc ale deje sa to že tento dokument vždy spôsobí pád programu. Z nejakej neznámej príčiny dokument calc zapisuje údaje do jedného .xml súboru, ktorý sa potom tvári ako 5 samostatných strán. Dal by sa nejako rozdeliť a nastaviť aby každý strana bola na osobitnom .xml súbore a nezaťažovala neúmerne editovací program. Potreboval by som editovať odkazy a nedajú sa editovať ručne lebo je ich veľa.

Offline

#2 29. 4. 2018 14:24:55

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Ako editovať zdrojovy kod v calcu?

Zdrojový kód - to máte kuráž. Ale musím Vás upozornit, že jde o XML. K tomu se dostanete snadno. Souborovým manažerem přejmenujte ods na zip. Pak ho normálně rozpakujte do foldru - opačně to funguje samozřejmě také folder zazipovat a přepsat na ods.


     Tam už máte k dispozici vše - takže jestli tomu rozumíte - hop tam. Ale buďte opatrný. To co popisujete je chybové chování způsobené asi Vaším zásahem. Celkem nechápu co myslíte tím Z nejakej neznámej príčiny dokument calc zapisuje údaje do jedného .xml súboru, ktorý sa potom tvári ako 5 samostatných strán.

     Podívejte se do specifakcí na stránkách vývojářů. Také neuvádíte zda AOO. nebo LO. Ale v obou je specifikace XML popsána a to je počteníčko.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 2. 5. 2018 08:44:33

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 842

Re: Ako editovať zdrojovy kod v calcu?

Editovat lze, ovšem na vlastní zodpovědnost. Pokud tvrdíte, že "calc zapisuje údaje do jedného .xml súboru", tak se na to raději vykašlete a zkuste to ručně. Najít, nahradit je také dobrý pomocník.

Co je moc (asi) vzorců? V normálně se na listu vyskytuje cca 20-30 unikátních (stejných) vzorců. Pokud je jich více než cca 50, zamyslete se na logikou / způsobem programování. (Buněk se vzorci může být na listu samozřejmě o několik řádů více.)

Offline

#4 7. 6. 2018 16:31:01

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 84

Re: Ako editovať zdrojovy kod v calcu?

Na čtení a úpravy používám pspad- žádné problémy jsem nezaznamenal- předpokládám, že pád se týkal xypadu, ne calcu, protože editovat to za běhu asi nepůjde.
Na rozbalení/zabalení je podle mě nejlepší 7-zip. Hlavně zabalení zvládá přes příkazový řádek, takže to nemusím řešit.
Na změnu dat i to zabalení používám autohotkey. Akorát si člověk musí dát pozor, aby content.xml zůstal v UTF-8, jinak se to po...kazí. :-)

Offline

Zápatí