Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 16. 8. 2017 13:15:50

Trambus
Člen
Registrace: 20. 2. 2013
Příspěvků: 50

odstranění mezery, umístění kurzoru

Přátelé prosím o radu. V práci nám náš interní "dokonalý" program exportuje soubor ve formátu .odt.
Avšak má to několik chyb, které se snažím odstranit.


Tady je soubor (ořezaný, aby mě někdo potom nehonil smile ) https://uloz.to/!nMjzgWDFwSBw/testovaci-odt


1. v poli ssl_pid je mezi první hvědičkou a písmenem mezera. Jak vytvořím makro abych ji automaticky smazal při otevření souboru? Napadlo mě, že dám vyhledat "*mezera" a nahradit za "*". Makro nahrát záznamníkem umím, bohužel se mi nedaří umístit kurzor při spuštění souboru hned před to pole (pole je umístěné v jednobuňkové tabulce). Děkuji


2. Druhý a ještě bolestivější je změna adresáta, program nám to vyplivne ve formě jednoho jednořádkového pole ssl_i_misto_vzniku. Jako otroci musíme pole rozkliknout, zkopírovat obsah, smazat pole, vložit, a upravit do formátu:


Ing.arch. Luboš Nováček
Dlouhá 88/8
257 94 Nehvizdy


nebo když je žadatel firma tak:


Projekce s.r.o.
Dlouhá 88/8
257 94 Nehvizdy


Nahrál jsem si makro, kde vyhledám ",mezera" a nahradím ho za regulérní výraz \n.
Vše jakž takž funguje, nicméně opět neumím umístit kurzor před pole tak, aby to udělalo makro automaticky. V praxi to vypadá tak, že kliknu před pole, zmáčknu tlačítko podložené makrem co mám na liště udělané a ono se to přepíše. Ted nevím, jestli to makro tam je nahrané (opět záznamníkem) asi bude dost krkolomné (jsem prostě amatér). Kdyby vám napadlo něco elegantnějšího byl bych moc rád. Problém trošku je taky v tom, že v tom poli ssl_i_misto_vzniku je někdy za čárkou jedna mezera, někdy dvě.


Snad jsem to napsal pochopitelně. Budu se snažit to tady kontrolovat a odpovídat jak jen to půjde.


Děkuji!!! Ulehčí to práci asi 60-ti lidem.


Trambus

Editoval Trambus (16. 8. 2017 13:16:23)

Offline

#2 16. 8. 2017 15:24:50

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: odstranění mezery, umístění kurzoru

Pokud se nemýlím tak originál je šablona která byla naprogramována nějakou firmou. Ta šablona nese makra v knihovně Modul1. Potom je tam další modul s názvem PavelB.
     Ta makra z prvního modulu mohou být licencovaná. O tom tam není zmíňka ale je běžnou praxí že licence je uvedena pod autorstvím. Budeme předpokládat, že je to stejná licence jako pro celý balík a jde tedy o volně šiřitelný kód.


     Trošku laborování to chce ale na úrovni původního kódu. Makro auto_open se spouští při startu šablony. Při tom bych asi potřeboval vidět původně načítaný text. Problém se dá sice vyřešit ze sekundární podoby ale je to jako drbat se pravou rukou za levým uchem. Nejrychlejší cestou je vsunout úpravy hned do automaticky spuštěných procedur a rozdělit na potřebné díly spolu s tím odstraněním mezer za hvězdičnou. Tam by mohl nastat problém s licencí. Problém s dodatečnou knihovnou tento problém nemá ale může se řešit jen po provedení procedur základu.


     Domnívám se že je to nějaký výstup CSV, nebo dokonce upravený XML. Nepotřebuji originál s ostrými daty ale upravenou podobu která ponese všechny hlavní znaky.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 8. 2017 05:56:09

Trambus
Člen
Registrace: 20. 2. 2013
Příspěvků: 50

Re: odstranění mezery, umístění kurzoru

Je to pravděpodobně tak jak píšete, zkusím zjistit u IT oddělení jestli je Modul1 licensovaný a od toho bych odvíjel další řešení. Snad během dneška. Ten druhý modul je můj osobní, pro tlačítka, tisk a podobně co jsou v šabloně.

Zatím mockrát děkuji.

Offline

#4 17. 8. 2017 07:31:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: odstranění mezery, umístění kurzoru

Ještě je tam jedna věc která by mne zajímala - Mělo by to být makro Main které v modulu evidentně není a zřejmě obsahuje dialog nebo procházení adresáře kterým se zadává URL zdroje. To celkem není problém udělat znovu, ale potřebuji popis do jaké míry je to automatizováno. Opět to souvisí jen s licencí, ale může to volat různá udělátka na převod XML a podobně například přidělování pořadní.
     Například obsah ssl_pid je nechápu proč velkým písmem a s šedým pozadím. Ty zbylé manuálně dodělané rámce jsou běžným písmem a jeden obsahuje ještě pozadí. Když by to bylo vše stejným - tím velkým písmem tak to přeteče do další stránky. Tam někde funguje to makro main. Jen hádám, ale zřejmě tahá z nějakého zdroje obsah - jméno a adresu podle toho kódu mezi hvězdičkami.


     Šablona by měla fungovat nějak takto :
- Otevřít šablonu která načte automaticky nebo přes dialog došlou poštu.
- Z došlé pošty naimportuje data a podle pid načte odesilatele.
- Odesilatele doplní do hlavičky (ssl_pid zůstane pro kontrolu ale pak by to bylo bezpečnostní riziko i když je to zřejmě ve zdroji zašifrované).
- Celý proces bude zřejmě provázen dešifrováním obsahu a to už nelze zveřejnit jako postup.
     K vyřešení postačuje popisný obsah návratové sekvence - to co se vkládá jako text do toho základního rámce. Ona by to mohla být například tabulka se třemi řádky ale lze to udělat i tak jak to děláte ručně. Jen mi připadá že je to nějak nevzhledné - nepoměrné rámce. Chápu že tam ještě je nějaký obsah. Takže ve finále to může být vzhledné podle štábní kultury. Ten Váš IT s tím zachycením obsahu může mít problémy. Možná by stačilo potvrdit že obsah rámce (v proměnné) je text typu CSV + separátory, nebo obyčejný text - to by bylo horší ale dá se to tipnout podle konstantního počtu položek - jméno, příjmení atd.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 31. 8. 2017 09:04:05

Trambus
Člen
Registrace: 20. 2. 2013
Příspěvků: 50

Re: odstranění mezery, umístění kurzoru

jsem zpátky s informacemi. Makro není pod licencí, lze ho upravovat. Nicméně s dovolením a protože se neozval nikdo jiný kdo by přispěl do diskuze, přešel bych na email, pošlu i konkrétní soubor, aby bylo jasné o co se jedná. Nemělo by to snad tady nikomu vadit. Díky.

Offline

Zápatí