Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 8. 2017 16:57:32

TAP
Člen
Registrace: 11. 4. 2006
Příspěvků: 15

často zmizí všechna nastavení

V posledním půlroce se mi to stalo už poněkolikáté: zapnu počítač, otevřu writer - a všechna moje nastavení jsou pryč. Celé prostředí je zřejmě v nějakém defaultu. Když se to stalo poprvé, nelámal jsem si s tím hlavu, ale dnes je to už aspoň popáté. Používám prakticky jenom writer, takže nevím, zda to postihne i další součásti libreoffice; pravděpodobně asi ano.
Stává se vám to také někdy? A nevíte, čím by to mohlo být?

Offline

#2 14. 8. 2017 17:56:19

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: často zmizí všechna nastavení

Asi máte ve Vašem profilu více verzí. Otevřete si svůj profil najděte si nainstalované programy a tam by se měla objevit složka Libre Office. Otevřete ji a mrkněte zda tam máte jednu složku nebo více. Problém bývá pravě když tam máte například složku s názvem 4 a druhou s názvem 3, nebo 5.
    Osobně doporučuji smazat celou složku s názvem Libre Office. Na windows < verze 7 je to v DOCUMENTS AND SETTINGS > VAŠE JMÉNO (user profile) > DATA APLIKACÍ > LIBRE OFFICE > složka s názvem čísla verze. Pro verzi W7 a vyšší je to tady někde uvedeno na fóru.
    Linux to má podobné. Já jsem nyní na XP takže bych musel restartovat na Ubuntu. Ale také to najdete bez větších problémů.


    Takže při vypnutém LibreOffice smažte celou složku Libre Office, zadejte znovu nainstalovat ale stačí zadat "opravit". Problém by mohl být pokud potřebujete dříve provedená nastavení. To by se muselo najít a zbytek smazat.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 16. 8. 2017 19:26:45

TAP
Člen
Registrace: 11. 4. 2006
Příspěvků: 15

Re: často zmizí všechna nastavení

Děkuji za radu, vyzkoušel jsem a zatím bez problémů. Snad to vydrží.

Offline

Zápatí