Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 6. 2017 14:11:27

janakij
Člen
Registrace: 9. 6. 2017
Příspěvků: 1

Aktuální Datum a čás

Dobrý den. Udělala sem si makro přes které získávám datum a čas. Makro vypadá následovně:
Function ziskej_cas()
dokument = thisComponent
vyb = dokument.currentSelection
lis = dokument.sheets(vyb.rangeadress.sheet)

r = vyb.rangeaddress.startrow
s = vyb.rangeaddress.startcolumn

bunka = list.getcellbyposition(s-4,r)
bunka.string = time()

Potřebovala bych ale aby místo toho aby mi to vždycky odečetlo ty 4 sloupce zadat danou buňku do které se bude čas zapisovat. Údaj zadávám do Sloupce G a potřebuji aby se čas zapsal do Sloupce C proto tam mám -4. Je nějaká možnost jak tedy zajistit aby se ten čas  vždy zapsal do Sloupce C? Někdy se mi stane že se ukliknu a ten čas se mi zapíše jinam než potřebuju. Děkuji.

Offline

#2 17. 6. 2017 16:53:46

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Aktuální Datum a čás

Tohle je makro z Excelu - toto je fórum pro Calc respektive ODF. Takže dotaz patří do jiného fóra. Nicméně stále častěji sem chodí lidé s podobným dotazem. vy snad tak zabedněná jako ten poslední tazatel nebudete.
     Takže dle mého místo bunka = list.getcellbyposition(s-4,r) napište bunka = list.getcellbyposition(2,r). Ale já s Excelem nepracuji - jde jen o zkušenost notace která by měla být stejná.


     A ještě detail - Excel a celý balík MSO jsou placené - když tak se obraťte s důvěrou na nějaký servis který bude nejspíš za peníze nebo na toho kdo Vám to prodal. Je dost trapné platit za balík Microsoftu a pak chodit na radu ke konkurenci která pracuje zdarma :-(


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 6. 2017 17:43:34

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 697

Re: Aktuální Datum a čás

Jestli to dobře chápu dotaz navazuje na toto vlákno https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=4418. Tahle funkce vlastně reaguje na na změnu ve sluopci o 4 vzdáleném. Pokud do sloupce C vložíte vzorec =if(isblank(G1);"";ziskej_cas()) tak by to mělo fungovat vždy v momentě kdy vyplníte čímkoli buňku G1. Potom by k žádnému uklikávání nemělo docházet, je to pevně spojeno pouze se sloupcem G a funkce je ve sloupci C. Jinak napište jak tu funkci řešíte přímo v sešitě, samotná funkce je asi správně ve smyslu řešení ve výše uvedené diskuzi. Pokud chcete čas vkládat tlačítkem pak samozřejmě bude makro vypadat jinak.
A ještě prosím pokud makro zkopírujete z této diskuze, není asi úplně nejlepší začínat slovy "Udělala jsem si makro ..." je to trošku nekorektní k tvůrci toho makra.

Editoval ludviktrnka (17. 6. 2017 18:02:09)


LibreOffice 5.4.

Offline

Zápatí