Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 2. 2017 12:55:36

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Nestabilní Calc LO 5.3.0.3

Konkrétně ID sestavení: 7074905676c47b82bbcfbea1aeefc84afe1c50e1, OS WXP, potvrzena z části na Ubuntu 16 verze LibreOffice stable.


     Calc je docela nestabilní. Testoval jsem například rozšíření která jsem následně odinstaloval a došel k tomu, že se ztrácí některé nabídky. Konkrétně vstup na úpravu makre bez volání Správce maker. Ovšem nevím zda to bylo v souvislosti s testy rozšíření. Například po pádu obvykle usne stroj a je nutný restart. Asi po 5. pádu tohoto typu se ztratila historie z položky SOUBOR > poslední dokumenty.
     Dost rychle na to byl další pád systému a nyní se ztratila celá knihovna uložená mezi "Moje Makra Standard". Takto závažnou chybu jsem nikdy před tím nezaznamenal. Je potřeba uvést že Calc byl v obou posledních případech otevřen jako jediný program ve dvou oknech - vlastní Calc a potom Basic (z toho Calcu). Bohu žel stalo se to při ladění programu a dělal jsem banální testy. Takže žádné extra exponované paměti nebo procesy a přes to fatální kolaps.


     Pro mne to není tragické mám knihovny dobře založeny ale to nemusí mít jiný uživatel a příjde o mnoho práce. Proto spíš upozornění pro ostatní. Já používám nejnovější verze pouze na XP kde mám také jako na jediném OS a stroji Apache OpenOffice - a je to pro mne testovací nastavení kde zkouším zejména funkcionalitu Libre-Apache ale často zde také dělám věci pro fórum - jinde Apache nemám takže kvůli fóru jsem zde na XP dost často.


     Chyba zřejmě působí jako vir - já nyní přeinstaluji LO a jestli se to bude opakovat budu hledat kam až to sahá - určitě konfigurační soubory zřejmě v položkách osobního nastavení. Antivirem Avast jsem kontroloval - a žádný problém.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí