Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#26 14. 1. 2016 13:47:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,526

Re: makro na řazení

Tak potom snad jedině sloučit některé dva samostatné parametry (například 1. a 2.) do jediného výrazu a nejlépe do pomocného sloupce, Ačkoliv i sloučení jen v rámci kódu by mělo stačit. Například zadeklarovat proměnnou sVar a ta by se pak rovnala parametr1 & pramatr2.
     Tedy doporučil bych sloučit parametry stejného typu - nejlépe "string". Když by sloučení jen v rámci kódu blblo, musel by se vytvořit (byť dočasně) pomocný sloupec a do něj sloučené výrazy napsat. Po setřídění sloupec smazat. Tedy vše jedním vrzem - nejprve vytvořit pomocný sloupec, seřadit a následně pomocný sloupec smazat.


PS asi by to mělo ověřit více uživatelů, ověřit a případně nahlásit bug.

Editoval neutr (14. 1. 2016 13:52:55)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#27 14. 1. 2016 13:52:38

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: makro na řazení

neutr napsal(a)

Tak potom snad jedině sloučit některé dva samostatné parametry (například 1. a 2.) do jediného výrazu a...

Proč? Starý způsob funguje, viz předchozí příspěvek.

Offline

#28 15. 1. 2016 08:42:46

marek-j
Člen
Registrace: 13. 1. 2014
Příspěvků: 17

Re: makro na řazení

díky moc oběma - starší způsob vyzkouším a dám vědět - snad se k tomu dnes dostanu. každopádně se mi dost rozšířily obzory. děkuju M

Offline

#29 15. 1. 2016 11:14:56

marek-j
Člen
Registrace: 13. 1. 2014
Příspěvků: 17

Re: makro na řazení

asi dělám něco blbě - všechna makra mi fungují, ale až po tom co provedu jednou ruční řazení - zkusil jsem nahrát i .dev verzi LO a stejný problém. nevím co dělám špatně. Ale aspoň vím co mám udělat aby to fungovalo, protože po tom jednom ručním projetí to šlape dobře.Díky moc

myslíte, že je to bug, nebo jen nějaká pitomá kombinace dat?

Editoval marek-j (15. 1. 2016 16:32:01)

Offline

#30 15. 1. 2016 15:02:49

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,526

Re: makro na řazení

Podívejte se jestli by Vám vyhovovalo toto :
Úprava
    Trošku jsem to rozšířil na 90 řádků. Při tom jsem omylem smazal vzorec který určuje kategorie soutěžících. Také mám dojem že byla chyba ve vzorci K. Takže si to raději prověřte.


    Dal jsem tam do hlavního menu nabídku "Třídit" kde jsou uvedena makra od "lp." - jsou samostatně spustitelná, potom makro nahrané (mimochodem 4. podmínku nahrát skutečně nelze - měl by to být bug). Dále jsem tam dal makro kterým můžete náhodně vygenerovat výsledky aby bylo možné třídit. Nakonec je tam upravené makro třídění které si vygeneruje pomocný sloupec a setřídí podle něj. Následně dá nabídku tento smazat, nebo zachovat.


   Když byste chtěl úpravu musíte ji dobře popsat. bez větších problémů lze rozepsat tabulky kategorií a podobné věci. Šlo by to byť s obtížemi udělat i vzorci, nebo kontingenční tabulkou.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#31 15. 1. 2016 15:45:36

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: makro na řazení

Problém, na který jsem přišel, je v tom, že dokud se neprovede "ruční" řazení, tak to třídí podle 3 parametrů a nejsem si jist, jestli po ručním spuštění to parametry bere z makra nebo si je jen pamatuje.

"Starý způsob" spočívá v tom, že se tabulka nejprve seřadí podle posledního parametru a pak podle prvních 3.

Funkčnost je podmíněna stabilitou třídění (tj. pokud mělo více položek při třídění stejnou pozici, tak po setřídění zůstaly v pořadí původního souboru). Dříve třídění stabilní bylo a doufám, že se to v LO nyní nezměnilo.

Makro můžete rozdělit na ty 2 třídění, spustit po sobě ručně a podívat se jak to funguje. Mělo by to fungovat a u mne to fungovalo i bez ručního přetřídění. Parametry 4. par jsem v makru nastavil tak, abych viděl jestli třídění funguje. Počáteční stav před uložením jsem nastavil přetříděním podle 1. sloupce.

Bug to jasně je a není jediný.

Offline

#32 15. 1. 2016 16:15:27

marek-j
Člen
Registrace: 13. 1. 2014
Příspěvků: 17

Re: makro na řazení

díky moc. večer se na to podívám. myslím, že hodnoty si to po ručním řazení bere z makra - prostě to po tom ručním seřízení funguje podle představ - i když změním všechny hodnoty, tak řadí správně. a díky za rozšíření tabulky i další makra a hlavně za práci kterou si s tím dáváte. kouknu na to a ozvu se.

Offline

#33 20. 1. 2016 22:07:00

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,526

Re: makro na řazení

Ještě mne napadla taková maličkost. Otevřete sešit a na listu kde máte data k řazení otestujte Ctrl + Home, nebo pokud stojíte na začátku tak Ctrl + End. To musíte otestovat hned po otevření. Já jsem zjistil například, že otevřu soubor (přes 300.000 řádků) a ani po 2 minutách Ctrl+Home nereaguje. Musím manuálně kliknout myší a pak to jde. Mohl by to být princip Vámi popisované chyby.
     Já mám velké soubory a u malých jsem to nezjistil. Faktem je to nějaká chyba curzoru. Nenačte se zřejmě nejen buňka, ale spíš list sešitu. Událost (OnClick) to napraví.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#34 21. 1. 2016 05:37:49

marek-j
Člen
Registrace: 13. 1. 2014
Příspěvků: 17

Re: makro na řazení

Dobrý den,
bohužel se mi toho teď nahrnulo v práci tolik, že nemám moc času na další práci na tabulce (zlepší se to asi až v sobotu), ale vyzkoušel jsem Ctrl + End/Home a je to bez reakce. Musím prostě oblast označit, dát řadit a pak to funguje

Offline

Zápatí