Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 1. 2015 08:54:33

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Divné chování Calcu po pádu systému.

Tohle píšu spíš jako upozornění na možný projev chyby.
Při programování (v LO) jsem omylem napsal v makru pro vymazání pole
StartRow = 8
EndRow = 2
     Správně tam mělo být EndRow = 28. Spustil jsem makro a spadlo mi to. Musel jsem obnovit. Chybu jsem sice našel a opravil, ale po opravení a opětovném spuštění byly vzorce "průhledné". Zápis tam sice byl, ale jako když je text v bílé barvě, nebo zcela průhledný.
     První co mne napadlo bylo nastavení barev. To ale bylo nastaveno jako výchozí a na změnu barvy na černou to nereagovalo. Prošel jsem všechny možnosti a nic.
     Takže jsem přeinstaloval - oprava - ale stále stejný výsledek. Spustil jsem to v Apache OpenOffice a zase nic. Makra jsem přetáhl do nového sešitu (LO) a ten jsem uložil místo původního a výsledek zase žádný. Následně jsem smazal nastavení v mém profilu (tvrdě jsem smazal složku s názvem "4").
     Poté se teprve projevila podstata. Hodnoty byly modré a vzorce zelené (původně byly hodnoty černé a vzorce neviditelné - ale nebylo to v nastavení "Možnosti LibreOffice"...vidět.)
     Teprve nyní jsem věděl která bije a vypnul jsem "zvýrazňování hodnot" - a bylo po legraci. Více než 2 hodiny testování a ještě opravy - naplnění knihoven Standard nad LO - mám je založené ale je jich 25. Takže pokud se Vám stane něco podobného, hned se podívejte jestli náhodou není zapnuto zvýrazňování hodnot. Přes to nechápu proč byly hodnoty černě a vzorce neviditelné v původním dokumentu. Jak se to mohlo samo od sebe přestavět. V makru žadné formátování barvy písma nebylo až na jediný případ, kdy se odpočítávala minuta do startu prezentace. To bylo na začátku a barva byla červená. Poté se to smazalo. K chybě došlo až po cca 50-ti řádcích kódu. Vlastní chyba byla v makru na smazání úseku. Prostě mi to nedává smysl.

Editoval neutr (24. 1. 2015 08:58:02)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí