Inzerce
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 28. 6. 2010 11:18:08

armenit
Člen
Registrace: 20. 6. 2010
Příspěvků: 13

nejde tisknout

Nevíte proč mám problém tisknout jakýkoliv Calc soubor? Dokonce když kliknu na tlačítko "nastavení tiskárny", tak se mi program zasekne a musím ho restartovat. To by mě fakt šlak trefil. Tisk jde provést jen a pouze zmáčknutím tlačítka v hodní liště. Ale co když chci tisk nějak upravit, uzpůsobit? To nemůžu.

Offline

#2 28. 6. 2010 11:28:15

Plastique
Starám se o firemní weby na WordPressu
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: nejde tisknout

Jaké máte definované tiskárny? Tisk z jiných programů funguje? Nemůže být chyba v nastavení tisku v systému?


Správa WordPress webů: https://udrzbawebu.cz

Offline

#3 28. 6. 2010 12:45:40

armenit
Člen
Registrace: 20. 6. 2010
Příspěvků: 13

Re: nejde tisknout

Asi nejsem dostatečný odborník, ale nevím co je to definování tiskáren. Mám tiskárnu, která např. z Corelu,emailu či webových stránek tiskne. Nevím jak bych v systému měl mít nastavený tisk. Když to kdekoliv a cokoliv jiného tiskne, tak se mi nezdá, že by byla chyba v systému.

Offline

#4 28. 6. 2010 15:30:06

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: nejde tisknout

Když kliknu na tlačítko "nastavení tiskárny", tak někdy musím počkat i pár minut, než se mi zobrazí dialog, protože mám nastaveny různé tiskárny, které nejsou připojeny a systém je asi hledá déle, než by bylo vhodné, možná by pomohlo je přes správce tiskáren odebrat ze seznamu. Ale toto řešení není optimální, proto trpím... (a taky mám starou verzi systému - Mandrivalinux 2006, chtělo by to upgrade :-)).

Offline

#5 28. 6. 2010 17:41:23

poky
Člen
Registrace: 23. 9. 2005
Příspěvků: 69

Re: nejde tisknout

Typuji to na systém Windows 7 a tisk přes USB port, můžeš to potvrdit?

Offline

#6 29. 6. 2010 07:56:25

Plastique
Starám se o firemní weby na WordPressu
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: nejde tisknout

armenit napsal(a)

Asi nejsem dostatečný odborník, ale nevím co je to definování tiskáren.

Vysvětlil to Hanus. Tzn. jestli máte síťové, jestli používáte jen hardwarové nebo taky softwarové (do PDF), přes UBS nebo já nevím jaké ještě. Někde začít musíme.


Správa WordPress webů: https://udrzbawebu.cz

Offline

#7 29. 6. 2010 12:24:40

armenit
Člen
Registrace: 20. 6. 2010
Příspěvků: 13

Re: nejde tisknout

Ano mám Window 7 a tisknu (tedy vlastně netisknu, protože se to místo tisku sekne a nepracuje) přes USB port. Nepoužívám síťové připojení. K PC je nainstalována a připojena jen jedna tiskárna.

Offline

#8 29. 6. 2010 22:32:16

Plastique
Starám se o firemní weby na WordPressu
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: nejde tisknout

Je tiskárna správně nastavena pomocí programu Administrace tiskáren OpenOffice.org? Je to program dodávaný s kancelářským balíkem. Nemáte ji tam třeba vypnutou nebo nemá nastavené nějaké nezvyklé parametry?


Správa WordPress webů: https://udrzbawebu.cz

Offline

#9 2. 7. 2010 22:51:10

poky
Člen
Registrace: 23. 9. 2005
Příspěvků: 69

Re: nejde tisknout

Podívej se na nastavení tiskárny.
Někde by tam měla být položka "Obousměrný tisk" nebo "Obousměrný USB přenos" ( bi-directional USB). Tak tu volbu zruš a zkus něco vytisknout.

Offline

Zápatí