Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 23. 6. 2016 13:42:15

alcan
Člen
Registrace: 23. 6. 2016
Příspěvků: 3

Jak vložit obrázky automaticky na více stran ?

Snažím se vložit obrázky do dokumentu writer tak, aby se mi plynule rozložili na několik stránek. Tak to funguje ve wordu. Pokud to udělám ve writeru, tak se mi všechny obrázky nakumulují na jedné stránce a přidělá mi to moc práce. Dá se s tím něco dělat ?

Díky.

Offline

#2 23. 6. 2016 18:18:05

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Jak vložit obrázky automaticky na více stran ?

Obávám se že tahle funkce ve Writeru přímo zabudovaná není. Lze to ale jistě řešit vícero způsoby.
     Jedním z těchto způsobů je nahrát obrázek do Calcu a tam na obrázku vytvořit potřebné rozdělení jako tiskové oblasti. Takto vytvopříte potřebné rozdělení a jsou to samostatné obrázky. Následně importujete (vložíte) do Writeru. Ono asi stačí jen vložit obrázek (neměl by to být podklad, ale raději to otestujte také) a vybrat úsek do paměti. To vložit jako Objekt - myslím metafile, nebo jako jiný obrázkový formát do Writer, nebo to uložte a pak načítáte už z adresáře běžným způsobem.
     Další - systémově správné řešení je pomocí Draw což je grafický speciál - i když "jen" vektorový. Umí ale rozdělit stránku s obrázkem a tak získáte díly podle libosti. To že obrázek nebude vektorový ale rastrový pro rozdělení stránky nevadí.



PS možná jsem zle pochopil podstatu. Když tak to upřesněte. Je možné že hovoříte o vkládání celých obrázků a nechcete je mít u sebe.

Editoval neutr (23. 6. 2016 18:20:01)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 24. 6. 2016 10:27:19

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Jak vložit obrázky automaticky na více stran ?

Tipuji že rozdíl je v tom že do writeru se obrázky implicitně vkládají ukotvené ke stránce, kdežto do wordu se implicitně vkládají "jako znak".

Offline

Zápatí