Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 31. 5. 2016 11:15:52

Trambus
Člen
Registrace: 20. 2. 2013
Příspěvků: 50

Propojení Calc a Writer

Ahoj, měl bych prosím dotaz na zkušenější.

Rád bych propojil a vložil tabulku z Calcu do Writeru tak, aby když něco změním v Calcu, změnilo se i ve Writeru. Použil jsem k tomu odkaz DDE, ale po vložení ze naprosto změnil formát tabulky. Lze to vložit i nějak jinak aby to bylo propojené, ale zůstal zachovaný formát? Vložení OLE objektu mi nefunguje, tam se vloží stejný formát, ale při změně dat v Calc se nic ve writeru neprojeví (odkaz mám zaškrtnutý).

Díky za tipy.

Offline

#2 31. 5. 2016 12:11:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Propojení Calc a Writer

Jestli Vám postačí VLOŽIT > PLOVOUCÍ RÁMEC tak uvidíte "věrný obraz", ale můžete z něj jenom kopírovat.
     K editaci vloženého dokumentu by mělo sloužit vložit dokument. To ale v LO nefunguje ačkoliv to v minulosti fungovalo dobře. Ale lze to udělat opačně. Vložit do Calcu objekt Writeru a psát do něj. Ovšem netestoval jsem zda se to musí ukládat extra a podobně, nebo jestli se to uloží automaticky se zavřením Calcu, nebo smazáním objektu.
     Abych tohle fundovaně doporučil, musel bych všechny alternativy otestovat a nejen v LO, ale i v AOO. Na to čas nemám. Odrazuje mne to, že takové doporučení bude platit možná jen do vydání další verze ....
     Pokud skutečně takovou funkcionalitu potřebujete otestujte ji nejprve sám :- vložte nejdřív již otevřený objekt (Writer) abyste viděl zda jsou změny z Calcu zaznamenány, uloženy ap. Potom otestujte totéž do zavřeného Writeru.
     V obou případech lze vložit odkaz - klikačku která dokument otevře takže tímto můžete práci do určité míry vylepšit.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí