Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 9. 2014 22:27:41

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 224

"Přijmout nebo odmítnout změny" chyba v třídění?

Používáme LO 4.3.1 na WinXP a narazil jsem na následující problém:
V dokumentu Writeru sledujeme změny. Když se podívám na seznam změn (menu Úpravy/Sledování změn/Přijmout nebo zamítnout), vidím tabulku se seznamem změn. Je tam typ činnosti, Autor, Datum a Komentář.
Jedna chyba:
Potřebuji podle některého sloupce setřídit, typicky podle data.
Kliknu na hlavičku sloupce, sloupec ukáže, že je setříděn vzestupně, ale data setříděné nejsou (tříděn je autor a pak datum).
Druhá chyba:
Kliknu podruhé, šipka ukazuje sestupné třídění, ovšem ve skutečnosti se třídění nezměnilo.

Setřídění podle Činnosti mi funguje, sestupně/vzestupně ale nefunguje ani tady.
Nejdůležitější je asi datum, a to se mi rozchodit nepovedlo. Nemůžete někdo ověřit a dát komentář?
Díky.

Offline

#2 27. 9. 2014 05:20:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: "Přijmout nebo odmítnout změny" chyba v třídění?

Včera vyšla verze LO 4.3.2 která by měla opravit asi 85 chyb. Otestujte zda to nebylo náhodou opraveno. Já osobně jsem ve Writeru ještě změny prakticky nesledoval (jen jsem kontroloval kde a co to umí), ale vyzkoušel jsem si to na záznamech až nyní. Tj: Tři změny (obyčejné zápisy) za sebou. Bohu žel stejný autor, poznámky jsem nedělal, takže jediné co lze třídit kliknutím na záhlaví sloupce je podle času. To chodí dobře - vzestupně, nebo sestupně.
     Třídí se to ale po kliknutí na jakýkoliv jiný sloupec - například autor - ale nikoliv na vlastním sloupci datumu. Tam třídění vlastního sloupce vůbec nefunguje. (Z ostatních sloupců se přepíná ze "vzestupně" na "sestupně" a opačně - nikoliv vlastní sloupec. Ten toto neumí, ale logicky je stále nějak setříděn takže tam je to zřejmě znemožněno. Hovořím o svém testu, kde se třídí jen časem. Podle autora, nebo poznámky by to bylo asi jinak. Chronologické pořadí by se rozhodilo a Writer ny poznal, že má třídit.)
     U tématu není možné kliknout na nápovědu - není tam tlačítko "Nápověda", ale nápověda k tomu existuje. Tam je uvedeno, že lze použít i hledání a třídění pomocí regulárních výrazů + další záležitosti.


     Podstatné je, že třídění záznamů změn je popisováno jinak, nežli kliknutí na záhlaví sloupce. Když vybereme konkrétní výraz přímo z tabulky - například jméno - tak dáme kontextové menu (pravé tlačítko) a tam je možnost Upravit komentář, nebo Seřadit podle ..asi 5 parametrů.
     To jsem bohu žel otestovat nemohl - jen podle času. Pro otestování například různých autorů je to nedostatečné (vše jsem vytvořil já). Faktem je, že když zvolím seřadit například podle autora tak následně v kontextu je zaškrtnutá autor a můžeme zvolit Datum.


      Proto se domnívám, že ve verzi LO 4.3.2 je asi vše v pořádku i když jsem nemohl otestovat všechna třídění podle různých sloupců.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí